About

Mijn naam is Melanie en ik werd geboren in Bathmen (Overijssel), maar al voordat ik 1 jaar mocht worden, ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Deventer (Overijssel). Ik houd ontzettend veel van de natuur, daar waar ik ook altijd buitenaf heb gewoond. Dieren mogen daarom ook absoluut niet ontbreken in mijn leven. Op de woonboerderij waar ik ben opgegroeid hadden we katten, schapen, een paard, een hond en een konijn. Ik kon uren genieten van alles wat er buiten gebeurde en als het enigszins kon, was ik dan ook bijna nooit binnen te vinden.

website

Tegenwoordig woon ik samen met mijn lieve vriend Leon in Lochem (Gelderland). Thuis is het enorm gezellig, want zoals je misschien wel kunt raden, hebben we nog een aantal huisgenoten. Onze parkiet Jip en onze hond Elsa maken een deel uit van het leven. Een vis ontbreekt ook niet. Elsa en Jip zijn dan ook een van de onderwerpen voor mijn illustraties en andere werken die ik maak.Teken en “prutsen” (zoals mijn vriend dat noemt) zijn altijd een grote passie van mij geweest. Van kleins af aan was ik altijd aan het tekenen en op school kwam de knutselhoek niet van mij af. De lerares zei dan ooit al eens dat ze voor mij altijd veel te veel papiertjes moesten inkopen. Tekenen is ook altijd een ontspanning geweest en ik probeer er ook altijd steeds meer uit te halen. Het moet altijd beter dan de vorige keer. Perfectionistisch zou je wel bijna kunnen zeggen. Daardoor is het ook niet zo gek dat ik cursussen heb gevolgd en op dit moment ben ik bezig met de opleiding Schrijven en Illustreren.

Mijn inspiratie zit vooral veel in de natuur, waar ik ben opgegroeid. Ik ga regelmatig even terug naar mijn ouderlijk huis om daar even de buitenlucht op te snuiven en heerlijk tot rust te komen. Dan komen ook vaak de beste ideeën. Wat mij het meeste inspireert zie je ook vaak terug in mijn werk, de dieren zijn wel het hoofdonderwerp. Mijn fantasie is erg groot, daarom heb ik ook niet zo grote moeite om een verhaal te verzinnen. Een verhaal kant voortkomen uit bijvoorbeeld maar 1 foto.

Ik werk vanuit huis, waar ik mijn eigen studio heb. Een grote kamer, waar ook een hondenmand staat. Heerlijk als mijn hond dicht bij me is.

 

Advertenties